ILSWID

Har ni hört den om stylisten som ville hyra ett par skosnören?

fredag, mars 28, 2008

Anakronism

Kommer ni ihåg 12 Apornas armé? Det fetaste var ju när Bruce Willis dök upp på ett gammalt foto från nåt världskrig. DN har ganska nyligen börjat med en grej på söndagar där de under vinjetten Galleriet tillägnar en helsida till att dissekera en tavla, skulptur eller annat konstverk (verkar inte finnas online). Även om det inte har varit några personliga favoriter än (nåt CKR-armband, nån gammal gubbe i sten) så älskar jag konceptet och det kunde gärna få ges mer textutrymme än de få rader det är i nuläget.

Claes Bäckström tog sig iallafall igenom Gustave Courbets La rencontre i söndags. Gustave var verksam inom realismen och tog sån sida för anti-etablissemanget att han fick i uppgift att hålla plundrare borta från muséerna under franska revolutionen och det enda jag kunde tänka på när jag såg tavlan var damn, han är så sjukt likt Bruce Leenus.





2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fint inlägg. Kommer ihåg en gammal rutten professor som tappa det heeelt när en elev på en bildanalys, där man skulle bedömma vilken stil olika bilder hade, sa realism - där det såklart skulle vara naturalism.

6:23 em  
Anonymous Anonym said...

Låter som eleven förtjänade det.

6:54 em  

Skicka en kommentar

<< Home