ILSWID

Har ni hört den om stylisten som ville hyra ett par skosnören?

torsdag, maj 31, 2007

Tog stora second hand-varvet idag. Började långtlångt borta, nästan Zinken fan, på Judits. Som vanligt mycket från Nitty-koncernen (Duffer, Carharrt, APC) och korta tennis-shorts (Tomas Andersson Wij har alltså inte köpt upp alla). Ovanligt mycket adidaskläder denna gång så det är väl nån tre-stripad människa som lättat lite på garderobstrycket.

Bra storlek på butiken, bra urval, rutinerad personal. 4,5 av 5 för det allra mesta.


Emmaus på Götgatsbacken var dagens skräll. Oftast står jag bara och funderar på om jag verkligen behöver den där Nazarethplattan men idag så fanns det bra grejer även i klädväg. Lite Raffe, Stenströms och varsityjackor provades men inget passade.

Kaosstyle på butiken där bruna assietter samsas med truckerkepsar och gamla nummer av X9 på samma hyllmeter ger väl egentligen inget högre betyg än 2 av 5 men just idag var de iallafall värda en 3:a.


Tintin in the Congo på Emmaus




Längre söderut på Götgatan ligger en Myrorna som jag alltid glömmer att gå in på. Peter på jobbet donerade 8-10 lådor kläder dit när han flyttade men de tog allt till nån slags central där plaggen sen skjutsades ut över hela landet. Synd, det hade kunna bli stans streetweartätaste second hand-tjorre annars. Ganska uppstyrt möblerat även om herrutbudet som vanligt är en tiondel av vad som finns för dam. Där hänger iallafall en fräsch (som i inte alls sunkig) lila Raffe-piké med klargul ponny för 85 kronor. Jag provade men den var just över gränsen till vad som är för stor så nån lite tjockare än jag borde haffa. Tänkte köpa och ta till skräddaren men pallade inte. Där fanns för övrigt även en cp-neongrön YSL-skjorta som nån hugad nu-rave-människa skulle passa bra i.

Your average smuts-second hand med inte helt ovanliga ex-pundaren bakom kassan. 2,5 av 5 kanske, iono.


Lovely Åsögatan och Beyond Retro besöktes sen. Bäst i stan sett till kvantitet tycker jag. Fanns en hel del Raffe men det mesta hade tvättats sönder redan för 10 år sen. Hittade en cerise piké i vanlig o-twillad bomull som följde med hem. Annars mängder av Members Only-jackor och t-shirts ingen blir glad av.

Proffs med stört stort utbud. 5 av 5 en bra dag.


Sista och sämsta stoppet var Stadsmissionen vid Nytorget. De verkar inte ens vilja sälja herrkläder, hur ska man annars tolka att de hängt hälften av plaggen på damsidan? Det hade varit sjukt mycket enklare att ha allt samlat. Bara skitgrejer också, det mest upphetsande var gamla Mauritz-skjortor (alltså inte alls upphetsande) och jeansracket var ett skämt.

Seriöst, 1 av 5, max.




Då blir man gladare av Sönkes skönhet. Att köra fixed måste vara cykelvarianten på riding dirty!



+ + +


Prellat schema för imorgon:
19-21ish - Levi's (iofs inte längre så) nya lokaler i Münchenbryggeriet
21ish-00ish - Trädgården
00ish - 3ish - Rullerbuys feat. 2 japaner på Tolvan


Och på lördag är det live-trissning på förmiddan (please believe att jag ska spela in) följt av pajbakning, födelsedagsfirande, kanske (men inte troligt) drinks på granngården, miljonärsfest och sen RSB på Trädgården alternativt Chinalobbyns öppning.

Känns som det kan bli en kul helg.